Sousedské přežití

Někdy se může dům s vícero byty velmi rychle přeměnit na menší reality show. Neshody a pře bývají velmi častým problémem mezi jednotlivými sousedy, ke kterým se postupně přidávají další, kteří s jejich názory souhlasí. A tak se postupně v domech vytváří skupiny odpůrců a příznivců…

Sousedské přežití

Například pejskaři a zahrádkáři se dostávají velmi lehce do sporů. Psi chodí značkovat na pěstitelské skvosty zahrádkářů. Naopak pejskařům a dalším mohou vadit kreace milovníků zeleně, kteří pokládají truhlíky prakticky všude, kde je volno. Nejenom, že některé květiny překáží v průchodu, navíc z protipožárních bezpečnostních důvodů bývají většinou na chodbách zakázány, krom toho, mohou některým obyvatelům způsobit alergické reakce.

Na jednu stranu je hezké, když se někdo snaží oživit šedé zdi domu a osázet okolí barevnými květinami. Ale ne každý má připravenou mačetu na prosekání se kolem velkých palem, či chuť nasávat omamné vůně orchidejí ještě před první kávou. Stejně tak, ne každý je nadšený pokud má poslouchat štěkání kdykoliv když vstoupí do domu, nebo šlápnout do loužičky. Každý máme nějaký životní styl a rozhodně bychom jej neměli vnucovat ostatním obyvatelům domu.

Stejně tak by se takové pře neměly stávat hlavním bodem schůzí. Tam by se měly řešit daleko závažnější problémy. Proto by si měl každý předem rozmyslet, jestli takové téma na schůzi vznést, nebo ho vyřešit soukromě .


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.