Sousedské vztahy

Sousedské vztahy nebývají vždy růžové. Ne každý si sedne se svým sousedem a dokáže s ním zajít na kávu a probírat záležitosti všedního dne. Ale přeci jen je dobré, když jste se svými sousedy zadobře a nemá chuť se kvůli nim přestěhovat. Jak tedy docílit toho, aby ve vašem společném domě vládla příjemná a přátelská atmosféra?

Sousedské vztahy

Pro každého obyvatele domu platí jedno velmi důležité pravidlo a to je - nikoho cíleně neprovokovat. Ať už hlučnou hudbou, děláním nepořádku mimo vlastní byt, či nezamykáním vchodových dveří. Někdy také bývá problémem dupání, které si člověk neuvědomí až do té doby, dokud neuslyší dupat souseda nad sebou. Samozřejmě i tento problém nabízí okamžité řešení s minimální investicí, a to zakoupením bačkor.

Nezapomínejte také na to, že úsměv a slušnost má své kouzlo, nikoho nic nestojí a potěší každého. Takže až příště uvidíte svého souseda, usmějte se, pozdravte a případně mu podržte dveře. Je celkem neslušné, když někomu zavřete vchodové dveře do bytu před nosem a přitom bydlí hned vedle vás. Přeci jen, dobré sousedské vztahy jsou důležité a příjemnější než každodenní hádka na chodbě kvůli maličkostem.

A kvůli čemu nejčastěji vznikají v domech spory? Častým problémem bývá udržování a chování obyvatel ve společných prostorách budovy, kde jsou schopni někteří obyvatelé domu zanechávat odpad, či dokonce kouřit a tím si znepřátelit většinu sousedů. Dalším často diskutovaným tématem bývá porušení nočního klidu, který je ve většině domech stanoven na 22 hodinu. Problémem bývají i víkendové večírky, kdy někteří zapomínají na tenkost stěn a hlasitost hudby, která se prolíná do sousedních bytů. Někdo může namítat, že hodina hlasité hudby nikomu neuškodí, ale nikdy bychom neměli zapomínat na to, že náš soused může mít další den ranní směnu a tak i hodina klidného spánku je pro něj více než důležitá.


Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.