Sousedův byt doslova plaval…

Znáte to, žijete si celkem klidný život, žena odjede služebně pryč, ale před tím vás vybaví dostatkem instrukcí, co a jak. A tak hodíte prádlo do pračky, tu bezelstně zapnete a jdete nakoupit.

Sousedův byt doslova plaval…

Nemáte v úmyslu nikomu ublížit, ale hadice od pračky na to má opačný názor a rozhodne se, že už toho má dost a klidně si praskne! A aby toho nebylo málo, máte zapnutý program i s předpírkou, což je pochopitelně o mnohem více litrech vody. Pračka pere, voda volně odtéká, prosakuje.

Po nákupu se s plnými taškami potkávám před domem s unaveným sousedem, který se vrací z noční směny, a vesele si zažertuji na jeho adresu, že se jistě těší, až si doma lehne.

Vystoupí z výtahu o jedno patro dřív než já a už se hrne, nic netušíc, ke dveřím a určitě se těší, jak si odpočine. Výtah zastavuje u nás na patře, šátrám v kapse pro klíče a najednou slyším. „ No to si děláš pr…!“ Nevím proč, ale mám pocit, že nadávka je určena mně. A nepletu se. „Vytopili jste nám byt! Slyšíš mě?!“ Jasně, že slyším a je mi to jasné, protože po otevření vchodových dveřích tu spoušť vidím taky. Plave nejenom koupelna, ale i chodba (to je výhoda, když si necháte udělat nové bytové jádro a bezprahový přechod). Nádhera!

Teď by se hodily gumovky, plátěnky, co mám na nohou, už jsou nasáklé vodou. S vypínáním pračky se už netrápím, doprala asi tak před minutou. A podle povodně, kterou způsobila, jí hadice praskla hned na začátku pracího programu. Jó, když se daří… Kde je kýbl, mop? Vytírám, ždímám, vytírám, ždímám, vytírám. Nebylo by lepší to nabírat něčím větším? Je to jedno. U sousedů už mají taky potopu a co víc, není to ani měsíc, co se mi soused chlubil, že si na strop nalepil nějaké úžasné obklady. A také nová plovoucí podlaha! Ach jo, to bude drahý.

Minuty plynou, odklízím následky katastrofy, soused taky. Doufám, že během té námahy se trochu uklidní, aby mi nedal na budku. Prý, že si lehne po noční. Že jsem raději nedržel pusu!

Asi tak za půl hodiny mi stojí za zády. Ani jsem v tom zmatku nestihl zavřít vchodové dveře. V ruce má desku (to bude ten obklad ze stropu) a oznamuje mi: „Když jsem vytíral chodbu, spadlo mi to na hlavu. Jo a lamely na podlaze jsou celý zkroucený.“ Čekám facku, možná mě majzne tou deskou, zavírám oči.

„Přemejšlíš, kde máš pojištěnej byt?“

„Cože?“

„No kdo to celý zaplatí?“

Rozzářil jsem se jako vánoční stromek: „Máš pravdu, jsme pojištěni, to bude v pohodě.“ A sousedské vztahy jsou v suchu, protože pojištění domácnosti s odpovědností jsem si nedávno sjednával na www.pojisteni.cz. Bylo to rychlé, výhodné a hlavně on-line, takže jsem nemusel nikam chodit.

Dobré sousedské vztahy si zajistíte i Vy a s www.pojisteni.cz to máte v suchu!


Mohlo by vás zajímat

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?