Stylové stojací lampy oživí každý interiér

Prosvětlete si místnosti pomocí stojací lampy, která je funkčním doplňkem do domácnosti. Hodí se jako doplňkové osvětlení obýváku i jako světlo pro náruživé čtenáře. A navíc skvěle vypadá. Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Stylové stojací lampy oživí každý interiér

Stojací lampy kombinují hned několik prvků v jednom, jsou praktické i dekorativní. Dokáží podtrhnout atmosféru, ale stejně dobře poslouží jako světlo ke čtení nebo doplňkové osvětlení při sledování televize. Podle čeho takovou lampu vybrat?

Do obýváku i ložnice

Nejčastěji najdou využití v obývacích pokojích právě jako doplňkové světlo a dekorace, stejně dobře se ale hodí i do ložnice jako jemnější osvětlení. Pokud budete lampu využívat často ke čtení, jsou praktické takové, které kombinují dva zdroje. Druhá část lampy bývá zpravidla polohovatelná a světlo není tak rozptýlené, takže při čtení nebudete nikoho rušit svícením do očí.

Stojací lampa jako designový doplněk

Kromě praktického využití je lampa skvělý bytový doplněk. Její výběr proto přizpůsobte i tomu, v jakým stylu máte zařízený interiér. Výběr materiálů je různý. Od elegantního kovu až po nadčasové dřevo. Z kovových můžete sáhnou po chromované klasice nebo zvolit teplejší odstín v bronzu nebo mosazi. Velmi zajímavé jsou měděné lampy, které působí luxusně. Kov je velmi nenáročný i na údržbu. Dřevo dodá na útulnosti, jen je potřeba ho občas ošetřit, aby vypadalo hezky i po letech.

Stínidlo pak může být také z kovu, ze skla, ale i třeba z papíru, který je výrazně levnější. Častý je i plast, který také patří do levnějších materiálů. Pokud byste si naopak chtěli připlatit, vyberte si luxusní lampu se stínidlem z křišťálu.

Praktické vychytávky

U některých lamp vás příjemně překvapí vychytávky v podobě dotykového ovládání, kdy lampu zapnete pouhým dotykem na stmívač. Stmívač pak umožňuje nastavit intenzitu světla podle potřeby a nálady. Do takových lamp se nejvíce hodí LED žárovky nebo speciální typ úsporných žárovek s rychlým náběhem. LED zdroje mají ale výrazně delší životnost. Ty se navíc hodí i do lamp s dálkovým ovládáním, díky kterému můžete ovládat světlo z gauče. A to nejen jeho jas, ale i barvu. To je možné nastavit i z mobilního telefonu přes aplikaci. Pokud tuto funkci nemá lampa samotná, je do některých možné koupit speciální LED zdroje i s ovladačem.


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?