Také chcete mít zajištěn úklid společných prostor ve Vašem domě bez problémů a dlouhodobě?

Potýkáte se s nekvalitními úklidy společných prostor ve Vašem domě, měníte neustále úklidové firmy a z řešení nekvalitních úklidů jste čím dál víc bezradní?

Také chcete mít zajištěn úklid společných prostor ve Vašem domě bez problémů a dlouhodobě?

Nejste v tom sami. S úklidem společných prostor si láme hlavu více než polovina všech bytových domů a s těmito problémy se může setkat každý. Nekvalitně uklizené chodby, špatná komunikace s pracovníky úklidových firem, fakturované částky neodpovídající kvalitě provedených úklidů a další - to jsou problémy, které mnoho majitelů domů a předsedů SVJ a BD pravidelně řeší. Jak se ale dostat z tohoto nekonečného kruhu “úklidových problémů” ven?

Komunikujte. Nebojte se ozvat a říct, že nejste spokojeni.

Ačkoliv to na první pohled nemusí být patrné, v úklidu je základním stavebním kamenem komunikace. Pokud Vám něco na poskytovaném úklidu nevyhovuje nebo jsou úklidy nekvalitní, nebojte se ozvat a nedostatky nahlásit. Bez Vaší zpětné vazby se poskytovatel úklidu nemá šanci dozvědět, že je něco špatně, a tudíž podniknout kroky ke zlepšení. Pokud se situace ani po nahlášení pochybení dlouhodobě nemění, je čas na změnu.

Odpovědnost za zajištění úklidu v bytovém domě bývá často nevděčnou úlohou. Jaké jsou možnosti řešení úklidu pro Váš dům?

Doby, kdy se sousedé střídali v úklidu na chodbě dle hodinových ručiček, jsou již pryč. V dnešní době většinou lidé raději zaplatí a tím šetří svůj volný čas. To má pozitivní efekt jak na obyvatele domů, tak na předsednictvo, na jehož hlavu padají stížnosti obyvatel. Na trhu je několik variant, jak zajistit úklid ve Vašem domě:

· Úklid prováděný osobou z domu, která si chce přivydělat

Tento případ nastává, pokud máte v domě nebo ve svém blízkém okolí někoho, kdo se chce o úklid společných prostor starat a tím si přivydělat. Je to jednoduché, poměrně lehce dohodnutelné a většinou hodně levné řešení úklidu domu. Problémy však nastávají zvláště v případech, kdy paní/pán na úklid onemocní nebo odjede na dovolenou. Často se také stává, že osobu na úklid přestane tato práce bavit, což se odráží na výrazném zhoršení kvality úklidů. Pak se dostáváte do nepříjemné situace řešení reklamací a případně hledání jiné osoby na úklid.

· Úklid od osoby, která se tím živí (OSVČ)

Pokud ve Vašem okolí nikdo nechce úklid v domě vykonávat, je dobré obrátit se na někoho, kdo se úklidy toho typu živí - tedy na nějakého živnostníka. Živnostníci se osvědčili jako spolehliví poskytovatelé úklidových služeb. Je to proto, že každý dům, který uklízí, je jejich vizitka a oni jsou si toho dobře vědomi. Problém nastává opět v případě nemoci, dovolené. Oproti první možnosti jsou zde však i úskalí v reklamacích, fakturaci, smluvním rámci a podmínkách spolupráce.

· Úklidové firmy

Osvědčenou variantou je rovněž zajištění úklidu společných prostor od úklidové firmy. Ty mají své zaměstnance, prostřednictvím nichž úklidy zabezpečují. Takové firmy většinou poskytují i mnoho dalších služeb. Největší výhodou je nahrazení pracovníka jiným zaměstnancem v případě nemoci či dovolené. Spolupráce je smluvně ošetřená a můžete tak očekávat, že co je smluveno, bude provedeno. V tom však bývá problém, neboť právě kvůli záběru na více druhů poskytovaných služeb nejsou zaměstnanci specializováni čistě na kvalitní úklid, ale musejí provádět všechny poskytované služby. Zaměstnanci na sobě nenesou tíhu odpovědnosti, takže svěřené domy jako svoji vizitku nevnímají, což má také negativní vliv na kvalitu odvedené práce. U úklidových firem navíc očekávejte za komplexní servis vyšší cenu.

Jak tedy zvolit tu nejlepší variantu, když každá má svá úskalí? A jak vyřešit podmínky spolupráce tak, aby byly skutečně férové?

Jako optimální se jeví spojit všechny typy do jednoho. Přemluvit však známého z domu, který rád uklízí, aby si založil živnost a ideálně firmu, která se postará o bezproblémovou spolupráci, je složitý úkol. V současnosti na našem trhu poskytuje služby platforma na úklid Andulka, která spojila výše zmiňované varianty. Andulka je mostem, který spojuje domy toužící po kvalitních úklidech a živnostníky, kteří hledají domy k úklidu.

Co vše platforma Andulka nabízí?

Andulka se specializuje čistě na úklidy společných prostor v bytových domech. Dělá jednu věc, takže se na ni může 100% soustředit, dělat ji pořádně a efektivně a nabídnout Vám komplexní servis spojený se službou. Základem je bezproblémová komunikace, díky čemuž buduje Andulka dlouhodobé vztahy jak s partnery na úklid, tak s klienty. V případě, že s partnerskou uklízečkou nebudete spokojeni, Andulka najde jinou, takže už nikdy nemusíte měnit úklidovou firmu. A pokud s úklidem nebudete spokojeni, dejte Andulce vědět a nezaplatíte ani korunu díky systému garance.

Platforma Andulka dokáže zabezpečit vyšší efektivitu při nastavení procesů, díky čemuž nabízí nižší ceny. V současnosti se Andulka díky propracovanému systému dlouhodobě stará o úklid více než 1.800 domům v ČR a na Slovensku. Tyto domy již neřeší problémy s úklidem, protože spolupráce s Andulkou je založena na dobré komunikaci a férovosti!

Zdroj foto: pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.