Tragický příběh jednoho holuba

Krásné plzeňské náměstí bylo něco, co ten ptáček miloval. Rád posedával na věži a nechával se krmit od turistů. Jednoho dne se na věži objevily zábrany, jehly, které mu bránily usadit se a odpočinout si. Se sychravým podzimem i turistů ubylo a holub začal hledat, kam se schoulit do tepla. V domech na náměstí narážel na podobné zábrany jako na věži.

Tragický příběh jednoho holuba

Odletěl tedy dále do studeného panelového sídliště. Dřív zde mohl posedět na balkóně a přitisknout se k teplé zdi. Dnes byl ale překvapený, protože některé balkony jsou zasklené a jiné chrání jednoduchá zábrana – síť. Vrátil se milý holub zpět na náměstí a dál smutný hledal. Až objevil střechu, kterou majitelé nekontrolují.

Nedávný silný vítr od Rozvadova rozbil pár starých tašek a holub tak našel teplý úkryt na půdě staršího bytového domu. Půda nebyla nijak útulná, ale stará nezateplená podlaha příjemně hřála.

Teplo, které domem stoupalo vzhůru, slibovalo krásné útočiště pro milého holuba. Vánoční trhy na náměstí opět přinesly zdroj potravy. Měl se fajn, až do té doby, kdy se na půdě ukázala kočka …

A co vy a holubi? Jsou pro vás sympatičtí ptáčci nebo nepříjemní vetřelci? Znáte situace, ve kterých je tolerujete a máte rádi? Museli jste někdy podniknout nutné kroky k ochraně svého obydlí? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své pozitivní i negativní zkušenosti s holuby.


Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.