Údržba a servis oken

Úplně nová, ale i starší okna potřebují pravidelnou údržbu. Ať již máte plastová okna, dřevěná okna nebo okna hliníková, je potřeba se o ně pravidelně starat a udržovat je.

Údržba a servis oken

Spolu se společností RBG system jsme vytvořili pár rad, jak předejít potížím s plastovými okny. Jako každý materiál i plastová okna běžným užíváním, vlivem teplot, opotřebením a roztažnosti materiálu se bez pravidelné údržby neobejdou.

1, Promazávání kování : Pro lepší funkčnost a ovladatelnost okna provádějme promazání minimálně 2x ročně a to po celém obvodu kování speciálním mazivem Fenosol 500 ml určené k údržbě a ošetřování kování a mechaniky oken, dveří, garážových vrat apod.

2, Seřízení okna: Je velmi důležitou součástí údržby plastových oken. Bez správného seřízení může v mnohých případech dojít k tomu, že se nám velmi špatně otevírají nebo zavírají křídla, špatná těsnost oken a další negativní vlivy. Při seřizování křídla se doporučuje obrátit na vyškoleného specializovaného technika.

3, Netěsnost oken: Častou příčinou netěsnosti oken muže být buď špatně seřízené křídlo nebo také staré těsnění, které ztrácí těsnící vlastnosti. Toto těsnění pak nahradíme silikonovým těsněním. Silikonové těsnění má velmi dobré těsnící vlastnosti, odolnost vůči slunečnímu záření, při zavírání křídla vzniká minimální odpor a jeho předností je také dlouhodobá životnost. Další příčinou netěsnosti oken může být také ochuzené kování na křídle, jelikož spousty výrobců a dodavatelů plastových oken velmi často šetří na materiálu. Toto kování nahradíme tzv. přídavným kováním.

4,Odtokové Kanálky: Velmi důležitou součástí je také vyčištění odtokových kanálků. Odtokové kanálky jsou umístěny v okenních rámech kde slouží k odtékaní vody.

5, Čištění profilů oken: Čištění okenních profilů provádíme buď běžným saponátovým prostředkem nebo používáme speciální čistič Fenosol na bílé PVC, aby bílá bílou byla. Pro povrchové plochy ze strukturovaného PVC, barevné, potažené foliemi (Renolit, Hornschuch,Cova aj.), použijeme Fenosol – intenzivní čistič na dekor. Prostředky Fenosol jsou šetrný k pokožce, antibakteriální, biologicky odbouratelný, nehořlavý.

Pokud si na údržbu sami netroufáte, nebo již na jeho servis nestačí vaše vybavení či schopnosti - obraťte se na profesionály z firmy RBG System.

RBG system, s.r.o. - KOMPLETNÍ SERVIS A ÚDRŽBA OKEN PO CELÉ ČR !
DODÁVKA A MONTÁŽ ŽALUZIÍ A SÍTÍ PROTI HMYZU.

Naše společnost RBG systém s.r.o se zabývá kompletním servisem a údržbou plastových, hliníkových a dřevěných oken všech typů profilů a kování.. Nabízíme pozáruční servis oken a vchodových dveří za bezkonkurenční cenu a kvalitu. Ze zkušeností víme, že mnoho stavebních firem se zabývá dodávkou a montáží oken a dveří, nikoliv servisem a údržbou a ani tyto servisy v mnohých případech neumí nebo nechtějí řešit, ačkoliv je to nezbytná součást pro delší životnost a funkčnost.
Běžným užíváním, vlivem teplot, roztažnosti materiálů a bez pravidelné údržby oken a dveří může dojít k poškození, které často vede až k jejich nákladné kompletní výměně.
S naší firmou již spolupracují mnohé SVJ, BD, firmy zabývající se správou nemovitostí, RD a jednotlivý zákazníci.
Servis provádíme i o víkendech a svátcích!!

Naše služby zahrnují:
seřízení oken, promazání kování speciálním mazivem, zatmelení spár, vyčištění odtokových kanálku, výměna těsnění, montáž přídavného kování, montáž kliky, výměna prasklého skla, výměna celého okna, montáž parapetů, žaluzie a sítě do oken.

Pro uživatele Sousedé.cz sleva - při objednávce nad 10 tis.- 1 tis. Kč sleva. K tomu 40% sleva na prasklé okenní kliky a čistič plastových povrchů (ze zašlých oken se rázem stanou jako nové)

RBG system s.r.o.
Tel.: +420 737 366 059
e-mail:


Mohlo by vás zajímat

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.