Vánoční dekorace snadno a rychle

Vánoce jsou za rohem a vy ještě nemáte vyzdobeno? Nevadí, máme pro vás několik tipů, jak si domů pustit vánočního ducha i bez toho, aniž byste se museli stresovat s perfektní výzdobou.

Vánoční dekorace snadno a rychle

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Aby to nebyla jen fráze, ale i fakt, máme pro vás několik tipů, jak si příjemnou atmosféru vytvořit i na poslední chvíli, aniž byste se museli stresovat. Vánoční výzdoba není soutěž, nemusíte mít perfektně naklizeno, ani mít vše dokonalé. Důležité je, abyste se cítili dobře a do příprav se mohla s chutí zapojit celá rodina. Tu pravou vánoční atmosféru totiž netvoří dekorace, tvoříte ji vy.

Provoňte si domov

S Vánoci jsou nerozlučně spjaty vůně. Jehličí ze stromečku i vanilka se skořicí, která hlásí, že se zrovna peče cukroví, nás vrátí zpět do dětství. I když jsou přírodní vůně nepřekonatelné, můžete si domů pustit kousek lesa i vánoční atmosféru díky celé řadě aromatických svíček. V nabídce jsou vyloženě zimní a vánoční vůně i neutrálnější svíčky s vůní koření nebo citrusů. Kromě aroma svíček se skvěle hodí ty ze včelího vosku, které jsou navíc ekologické.

Dolaďte atmosféru světlem

Nejen svíčky, ale i světelné řetězy vytváří kouzelnou atmosféru klidu. Aby světla nepůsobila rušivě, volte spíše jednu barvu, ideálně teplý odstín bílé, který připomíná světlo svíček, ale nehrozí žádná nehoda, když ho zapomenete vypnout. Světelné řetězy se hodí kamkoli, od oken přes stromeček až po velké sklenice, ve kterých vytvoří originální zátiší.

Jak ozdobit stromeček?

Nelíbí se vám ozdoby, které máte doma už nějaký ten rok? Běžte s rodinou do přírody, kde se to inspirací jen hemží. Jako decentní vánoční ozdoby poslouží šišky nebo ořechy, které díky tavné pistoli, přírodní šňůrce a stužce přetvoříte do jednoduchých, ale efektních ozdob. Navíc do přípravy můžete zapojit i děti, které bude tvoření bavit. Další osvědčenou klasikou jsou sušené plátky jablek nebo pomerančů, které navíc úžasně provoní domov.

Tradice v podobě jmelí

Kromě samotného stromečku máme s Vánoci spjaté i věšení jmelí. Čím více je na větvičce bobulek, tím větší štěstí byste měli mít následující rok. Jmelí nejlépe vypadá ve své přirozené podobě, ale pokud máte rádi výraznější výzdobu, můžete sáhnout i po zlatém. Ke stropu nebo lustru ho pak přiděláte snadno pomocí stuhy, ideálně v barvách, která ladí s ozdobami na stromku.

Mějte v dekoracích pořádek

Každoroční nervy, kam jste co uklidili, si můžete ušetřit díky tomu, že si na ozdoby pořídíte šikovný organizér. Vybírat můžete z praktických plastových boxů s víkem, které vše ochrání před prachem i případným vlhkem. Také do nich je dobře vidět, takže hned najdete, co potřebujete. Na skleněné ozdoby se hodí přímo organizér na vánoční ozdoby. Je dostatečně prostorný, snadno se s ním manipuluje, a hlavně vaše ozdoby ochrání před prachem i rozbitím. Pokud nemáte úložných prostor nazbyt, oceníte úložné boxy, které zasunete pod postel.


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.