Vánoční dekorace svépomocí

Vánoční atmosféra už pomalu prostupuje našimi domovy. Kromě adventního věnce ji můžeme podpořit rozmanitými dekoracemi. Vlastnoručně vyrobené doplňky nás nebudou stát mnoho finančních prostředků a přinesou nám dobrý pocit z příjemného tvoření.

Vánoční dekorace svépomocí

Při výrobě dekorací můžeme zapojit i děti. Čas, který jim věnujeme, je nenahraditelný a i ty nejmenší zvládnou mnoho činností sami. Inspirujte se nápady na následujících fotografiích.

Stromek na postavení

Budete potřebovat pouze několik pomocných materiálů: čtvrtku (může být i polystyrenový kužel), jemný provázek (vlnu, bavlnku), lepidlo Herkules a drobné vánoční ozdobičky. Čtvrtku stočíme do tvaru stromečku a upevníme špendlíkem nebo vlásenkou, potom ji ovineme potravinovou fólií. Stromek začneme důkladně obmotávat provázkem. Poté vše přetřeme lepidlem a necháme důkladně zaschnout (může to trvat i dva dny). Nyní vyjmeme čtvrtku nebo kužel a potravinovou fólii. Nakonec stromek můžeme přestříkat třpytivým sprejem a dozdobit drobnými ozdobičkami. Můžeme jej také ovinout svítícím řetězem, nebo světýlko umístit uvnitř stromečku.

Zdroj: vk.com/ideasdecor

Sněhuláci ze zátek od nápojů

Zátky nabarvíme bílou barvou a zezadu slepíme tři k sobě pomocí stuhy, která bude sloužit jako poutko k zavěšení. Pak už jen nakreslíme knoflíky a obličej, a ze stuhy nebo bavlnky a jednoho barevného knoflíku vytvoříme šálu.

Zdroj: oneartsymama.com/

Zasněžená krajina ve skle

Budete potřebovat: čistou prázdnou sklenici, list tvrdšího tmavého papíru, tužku, pravítko, ostrý nůž (odlamovací), umělý sníh, sůl Epsom, lepidlo, zdroj světla (čajová svíčka, bateriová svíčka, barevné žárovky na baterky).

Nejprve poměříme sklenici a rozvrhneme si velikost obrázku krajiny, města. Ten si poté nakreslíme na papír (nezapomeneme na rozmanité výšky domů a stromů). Siluetu obrázku vyřízneme odlamovacím nožem, na každém konci ponecháme centimetr navíc pro spojení obou konců lepidlem. Horní třetinu sklenice nastříkáme umělým sněhem, po zaschnutí naneseme kolem vršku sklenice trochu lepidla a posypeme Epsom solí. To vytvoří ledový efekt.

Na spodek sklenice umístíme svíčku a její okolí zasypeme solí Epsom. Nakonec obalíme sklenici siluetou krajiny a pečlivě přilepíme.

Zdroj: shabbyartboutique.com/

Ozdoby ze starých formiček

Starodávné formičky, nebo ty, které už nepoužíváme, mohou posloužit k dekorativním účelům. Postačí na ně přilepit tavnou pistolí poutko ze stuhy či jiného dekorativního provázku a originální ozdoby na stromeček jsou hotové.

Zdroj: countryliving.com

Vánoční strom na paletě

Možná se vám již okoukal tradiční vánoční stromek a třeba jste jedni z těch, kdo propadli kouzlu palet a nábytku z nich. Na paletu stačí pouze vhodnou barvou namalovat strom a ozdobit jej například bambulkami nebo vánočními baňkami. Hezky se bude vyjímat i v industriálních prostorech.

Zdroj:

Baňky ze starých CD

Na ozdoby s metalickým efektem potřebujeme pouze staré CD, nůžky, průsvitné vánoční baňky, tavnou pistoli a kus lesklé nebo třpytivé látky.

Staré CD rozstříháme na pomyslné střepy. Pomocí tavné pistole je jeden vedle druhého lepíme (obrázkem dolů) na baňku. Pro ještě lepší efekt ozdoby nakonec do baňky otvorem vložíme kus dekorativní látky.

Zdroj: woohome.com

Vánoční ozdoba pro ptáčky

Vánoční dekoraci můžeme umístit i na zahradu nebo balkon za účelem potěšení sýkorek nebo jiných ptáků, přezimujících u nás. Na vkusnou dekoraci budeme potřebovat kovové vykrajovátko na cukroví, směs semínek vhodných pro ptáky, tuk (lůj, sádlo), brčko a provázek.

Tuk pozvolna rozpustíme a vmícháme do něj semínka, necháme trochu zatuhnout a směs naneseme do formiček. V místě, kde budeme chtít zavěsit provázek, vsuneme do směsi brčko a vše necháme úplně zatuhnout. Nakonec můžeme formičky vložit na hodinu do mrazáku. Poté tvary vyjmeme z formiček, odstraníme brčko, přidáme provázek na zavěšení a pověsíme ven na strom či krmítko.

Zdroj: countryliving.com

Nepřehlédněte!

Kam s vysloužilým vánočním stromkem?

Vánoční dekorace snadno a rychle

Auto jako vánoční dárek


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.