Věci do porodnice. Připravte se dříve než bude pozdě :)

Věci do porodnice jsou součástí přípravy na porod. Věci do porodnice pro sebe i pro své děťátko byste měli připravit nejpozději v 8. měsíci těhotenství.

Věci do porodnice. Připravte se dříve než bude pozdě :)

Samotný pobyt v nemocnici trvá krátce, ale i tak je třeba připravit si všechno potřebné předem, protože, pretože není nikdy možné na 100% předpokládat přesný termín porodu. Takto na nic nezapomenete a vyhnete sa stresujícímu nákupu na poslední chvíli. Poradíme vám, co všechno by měla obsahovať vaša taška do porodnice.

Taška pro miminko. O vaše miminko bude v nemocnici postaráno. Dostane všechno, co bude potřebovat: oblečení, ošetřující přípravky apod. Nároky na potřeby pro miminko se mohou lišit téměř v každé porodnici.

To, co musíte vzít do každé porodnice je cca 30 plínek pro děťátko – buď velikost newborn, anebo 1, podle toho jaká je odhadovaná hmotnost vašeho děťátka.

Přesnější informace si proto ověřte v porodnici, kde budete s největší pravděpodobností rodit. Při odchodu domů musíte mít pro děťátko připraveny kombinace z dupaček, košilky, kabátků a čepičky. Nezapomeňte na dětskou autosedačku, abyste mohli dítě přepravit v autě!

Taška pro těhotnou – budoucí matku. Nedělejte si žádné starosti, pokud si nejste jistá, co budete potřebovat. Porodnice mají připravený pro budoucí matky příslušný seznam věcí. Každé porodnické oddělení má svoje zvyklosti. Přesnější informace si proto ověřte v porodnici, kde budete s největší pravděpodobností rodit.

Všeobecně budete potřebovat 2 tašky:

  1. Příruční taška k porodu: dokumenty, občanský průkaz, těhotenský průkaz, ručník, minerálku v spreji na osvěžení obličeje

2.Velká taška na cca 4 dny v porodnici: Lehkou noční košili, která je vpředu otevřená na kojení (jsou nemocnice, kde nedovolí používat vlastní prádlo, jen nemocniční), župan papuče, šlapky do sprchy, speciální těhotenskou podprsenku nebo podprsenku pro kojící matky, tampóny do podprsenky, krém na bradavky (ve většině porodnic vám jej nabídnou přímo na místě, bez potřeby navštívit lékárnu), odsávačku mléka, spodní prádlo, včetně jednorázových kalhotek, obvyklé toaletní potřeby: mýdlo, zubní pastu a zubní kartáček, toaletní papír, malé a velké ručníky, deodorant, hřeben, krém…,menstruační vložky (ideálně vložky po porodu)

Nezapomeňte na několik malých dodatečných věcí do své tašky: kosmetiku, abyste i navzdory únavě vypadaly dobře, případně časopisy nebo knihu.

Cenné poznatky: Do porodnice si nezapomeňte vzít těhotenský průkaz – je vaší zdravotní dokumentací o průběhu těhotenství!

Samostatně si připravte také tašku, kterou budete potřebovat v porodním sále, protože nebudete mít prostor z velké tašky vykládat věci, které potřebujete během porodu. Některé ženy si s sebou vezmou MP3 přehrávač, aby se uvolnily posloucháním hudby, nebo mobil, aby mohly co nejdříve telefonovat radostnou novinku!

Po porodu budete silně krvácet, což může trvat 3 až 5 dní. Opatřete si dámské vložky s velkou absorpční schopností i pro vaši domácí potřebu. Ideální jsou takové, které vás nebudou dráždit, protože je velká pravděpodobnost, že budete zašité zespodu.

Věci, které budete potřebovat, jak pro sebe tak i pro děťátko na cestu domů si dejte donést až v den odchodu (přichystejte si je také do jedné tašky ještě před odchodem do porodnice). Ve většině nemocnic není úložné místo na velké množství „zavazadel“.


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.