Vlastní zdroj tepla v podobě plynové kotelny dokáže ušetřit i více než 1/3 nákladů na vytápění

Jak by se vám líbily nižší náklady za teplo a teplou vodu pro všechny obyvatele bytového domu?

Vlastní zdroj tepla v podobě plynové kotelny dokáže ušetřit i více než 1/3 nákladů na vytápění

Plynové kondenzační kotelny jsou vhodnou variantou pro ty, kteří se chtějí odpojit od centrálního zdroje tepla (CZT) a být tak tepelně nezávislý. Důvodem může být především vysoká cena tepla z CZT. Díky kondenzační plynové technice Viessmann a optimálnímu návrhu celého systému můžeme dosáhnout na cenu 350Kč – 450Kč/GJ*.

Nižší cena za každý vyrobený GJ – instalace vlastní domovní kotelny v místě spotřeby tepla a teplé vody, vede k podstatnému snížení samotné spotřeby GJ tepla (moderní tepelná kondenzační technika, minimalizace ztrát, ekvitermní regulace), a to až o 10%“

* Orientační hodnota, výsledná cena za GJ je individuální pro každý dům a je ovlivněna řadou faktorů.

Reference: Domovní plynová kotelna v bytovém domě K Zahrádkám 11 a 13, Praha

Velikost domu: 48 bytových jednotek
Termín realizace: září 2017
Technologie zdroje: Viessmann
Instalovaný výkon: 240kW

Projekt / ✓ Realizace /✓ Údržba / ✓ Údržba / ✓ Plyn

Dodávku kotelny jsme prováděli včetně zpracování projektové dokumentace a zajištění stavebního povolení. Od uvedení do provozu zajišťujeme také pravidelný měsíční servis a údržbu kotelny. Pro kotelnu dodáváme také zemní plyn za zvýhodněnou velkoobchodní cenu (ve spolupráci E.ON).

### Původní roční náklady teplo a teplá voda

785.870,- Kč s DPH

### Roční náklady s plynovou kotelnou

442.554,-Kč s DPH

### Roční úspora s vlastním zdrojem

342.776,-Kč s DPH

Při výstavbě domovních plynových kotelen používáme výhradně moderní tepelnou kondenzační techniku Viessmann. Díky systémovému řešení do sebe všechny komponenty skvěle zapadají, to snižuje časovou náročnost výstavby i pozdější náklady na provoz. Prvotřídní komponenty a materiály nejen samotných kotlů, ale také zásobníků teplé vody nebo expanzních nádob a oběhových čerpadel oceníte, pokud vám záleží na vysoké spolehlivosti provozu po celou dobu životnosti kotelny.

Navrhujeme výkon celého systému dle skutečných potřeb každého domu, a to s ohledem na potřebu tepla i teplé vody. Součástí našich služeb je i plná podpora v přípravě a prvotních fázích projektu. Ještě před samotnou instalací tepelného zdroje pro Vás zařídíme projektovou dokumentaci a vše s ní spojené.

Zajímá vás víc? Zkuste naši KALKULAČKU ZDARMA, nebo nás rovnou kontaktujte. BEZPLATNĚ pro vás zpracujeme posouzení a cenovou nabídku.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.