Vyběhněte s Hypoteční bankou na nejhezčí české hrady. Pětidílný seriál odstartoval na středočeském Točníku

Máte rádi pohyb ideálně v kombinaci s historií a kulturou? Pak si vyběhněte na hrad s Hypoteční bankou. V sobotu 12. května se uskutečnil letošní první díl běžeckého seriálu Běžíme na hrad, který je určený dospělým i dětským závodníkům. Součástí sportovního dne je také bohatý doprovodný program - vědomostní soutěž Tajemství hradu, Pohádková cesta pro nejmenší účastníky, speciální závod Čtvrtkilák v brnění i šermířská vystoupení. Partnerem akce je již tradičně Hypoteční banka a nově také ČSOB.

Vyběhněte s Hypoteční bankou na nejhezčí české hrady. Pětidílný seriál odstartoval na středočeském Točníku

Další letošní závody:

Bouzov: 2. 6. 2018

Kunětická hora: 23. 6. 2018

Loket: 22. 9. 2018

Veveří: 6. 10. 2018

Volnočasový běžecký seriál Běžíme na hrad v sobě kombinuje sport, poznávání hradů i skvělou rodinnou aktivitu v přírodě. Pro účastníky z řad závodníků, rekreačních běžců i jejich rodin jsou připraveny běhy pro všechny věkové kategorie. Dospělí si zazávodí na pěti a patnáctikilometrové trati. Pro děti jsou to závody na vzdálenosti 100, 300, 600 a 1200 metrů. Start prvního závodu pro děti je připraven na 11 hodin, závody na 5 a 15 km startují ve 13 hodin a ve 14:30.

Běží celá rodina

Aby nebylo sportovního vyžití málo, v Rodinném běhu od Hypoteční banky, který je už tradiční součástí celé běžecké tour, můžete vyhrát celodenní rodinné vstupné do Aqua Palace Praha nebo do vybraného science centra. Jedinou podmínkou pro registraci je, aby alespoň jeden z rodinného klanu byl mladší 15 let. Každý z členů rodinného týmu může běžet závod podle svého výběru (5 či 15 km), děti vybíhají na trať, o jejíž délce rozhoduje věk závodníka. Vyhrává rodina, která dosáhne nejlepšího hodnocení „Na seriálu Běžíme na hrad spolupracuje naše banka už několik let. Vzhledem k tomu, že se rodinám snažíme zařídit příjemný vstup do společného života díky dostupnému bydlení, jsme patronem právě Rodinného běhu. Věříme, že naše spolupráce s projektem bude pokračovat i v dalších letech,“ říká Andrea Vokálová, tisková mluvčí Hypoteční banky.

Sportujeme pro sebe ale i pro druhé

Součástí seriálu Běžíme na hrad je i charitativní program Na zdraví pod záštitou Československé obchodní banky. V rámci tohoto projektu má každý, kdo navštíví ČSOB zónu, možnost přispět svým aktivním pohybem a přeměnit jej v dobrý skutek. Pod dohledem profesionálních trenérů z OnlineFitness si mohou návštěvníci vyzkoušet kolik dřepů, kliků nebo sed-lehů zvládnou udělat za 2 minuty. Výtěžek z akce poputuje na projekt Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. V letošním roce budou zájemci pomáhat Michalovi, který miluje sport a potřebuje nový vozíček. Částka, kterou se budou snažit organizátoři vybrat, je 50 tisíc korun. U stánku si přijdou na své i děti, které si budou moci vyzkoušet některou z kreativních dílen a odnést si domů i vzpomínku, jež si sami vytvoří.

Seriál Běžíme na hrad bude během léta pokračovat v okolí dalších čtyř hradů po celé České republice, které nabízí jak atraktivní historická prostředí, tak i krásnou okolní přírodu a členitý terén. Hlavním cílem projektu je propojení oblíbeného sportu, historie, kultury, turistiky a aktivit pro celé rodiny. Veškeré bližší informace naleznete na www.bezimenahrad.cz.


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.