Vyberte si dokonalý koberec

Koberce zažívají comeback. Všichni mají sice doma dlažby a plovoucí podlahy, ale vypadá to, že i koberce se stále těší popularitě. Ať už malé běhouny nebo celoplošné kusy, koberce dodávají místnostem hřejivost a útulnost a přesně to dnes všichni hledáme. Vše potřebné najdete u nás v sekci Nábytek.

Vyberte si dokonalý koberec

Comeback hřejivějších a hebčích kousků

Jestli vás napadlo, že u vás doma koberce místo nikdy mít nebudou, protože si pamatujete tu hrůzu, co měla doma babička, tak byste měli zpozornět. Tyhle hrůzy totiž comeback určitě nezažívají. Není koberec jako koberec. Ty, které jsou na trhu teď a těší se popularitě, jsou mnohem hebčí a hřejivější než ty, které si pamatujete. Nové technologie výroby nabízí lepší a kvalitnější zpracování. Dříve se věřilo, že koberce znečišťují ovzduší, a to přítomností těkavých organických látek. Dnešní materiály ale tyto látky téměř neobsahují nebo jen velmi málo a často jsou koberce vyráběny z ekologických materiálů. K pozitivnímu vývoji tedy u koberců došlo na všech frontách a opět nastává jejich čas.

Nylonové koberce v šedých odstínech vedou

Dříve si všichni do bytů cpali béžovou a milovali ji, nicméně, jako každý trend i trend béžové uvadl a vládu převzala šedá a její odstíny. U bytových doplňků, které zabírají velké plochy obvykle dominuje nějaká neutrální barva. Aktuálně u koberců je to zmiňovaná šedá, místnosti dodává jemnost a přestože si lidé často myslí, že se jedná o studenou barvu, v těch správných barevných kombinacích dodá místnosti i dojem útulnosti. V materiálech dominuje nylon, a to především pro svou snadnou údržbu. Nylon je velice pružný a má dlouhou životnost, a proto je vhodné vybrat si jej právě u celoplošných koberců, které mají v místnosti zůstat delší čas.

Vzorované běhouny místnost oživí

Pokud vás celoplošný koberec nakonec opravdu nepřesvědčil, můžete zůstat u svých oblíbených podlah a pokoje oživit běhouny. Zase platí, že si nesmíte představit úzký pruh koberce s šílenými vzory v předsíni u prarodičů, ale nadčasový a elegantní kousek. Vzory sice letí, ale ne kýčovité, naopak na kobercích můžete najít jemné květiny nebo geometrické obrazce také v jemnějších variantách. Nevybírejte si agresivní motivy, aby nenarušily atmosféru místnosti, poohlížejte se po něčem, co bude šmrncovní ale ne přehnané. Velmi populární jsou běhouny s vyšším vlasem. Ty jsou často k dostání v tlumených pastelových barvách, působí elegantně a přitom barvami místnost krásně rozveselí. Navíc jsou velmi příjemné na dotek.

Přírodní materiály se neomrzí

Přírodních materiálů, které mohou být použity na výrobu koberců, existuje spousta. Na vzestupu jsou ale konkrétně koberce sisalové. Jsou tkané z vláken rostliny, která se jmenuje agáve sisalová. Koberce z těchto vláken jsou vaší top eko možností, jsou totiž zcela rozložitelné! Někomu by mohla struktura připomínající lana připadat příliš drsná, jsou k dostání ale také jemnější verze. Na trhu jsou i varianty, které jsou potaženy různými materiály, které například zabraňují tvorbě skvrn na koberci nebo jsou žáruvzdorné. Takže i u přírodních materiálů si můžete užít všechny výhody moderních technologií! Zkrátka během doby, kdy jsme koberce odmítali, zažil tenhle doplněk revoluci a teď vám může nabídnout mnohem víc, než kdejaká plovoučka!


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.