Vyražte se koupat do zaručeně čisté vody!

Vedro je, bylo a bude. Někdo je rád, protože je na dovolené a přál si být ve vedru někde na pláži. My ostatní trávíme horké dny zavřeni v kancelářích (ti šťastnější s klimatizací..) a odpočítáváme minutky, kdy to peklo skončí a přesuneme se do vyhřátých bytů. Tam si jen sbalíme pár drobností a vyrážíme se ochladit k vodě.

Vyražte se koupat do zaručeně čisté vody!

Najít v těchto dnech nějaké místo u vody, kde byste byli sami, je takřka nemožné. Děti se pohybují na koupalištích a u rybníků takřka od rána a zbytek populace se přidává podle konce pracovní doby. Ochladit se ve studené vodě přichází v úvahu jedině na koupalištích, kde se voda pravidelně čistí a teplotu udržují velmi nízkou. U rybníků a na pískovnách už je to trochu teplejší kafe, ale pořád je to skvělé osvěžení po nekonečném pracovním dni.

Jestli byste se také rádi někde ochladili, ale nechcete podnikat dlouhou cestu za koupáním, na jejímž konci by vás čekalo zklamání v podobě zhoršené kvality vody, zkuste se nejdříve podívat na přehlednou mapu celé republiky, která stav kvality vody v koupalištích a rybnících přehledně uvádí.

A pak nám dejte vědět, kde bylo koupání nejlepší :)

Že by se okurková sezona jmenovala podle toho, že jsme všichni u vody naloženi jako okurky?


Mohlo by vás zajímat

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Když jsme mladí a zdraví a nastěhujeme se do krásného bytu ve třetím patře bez výtahu, nenapadne nás, že jednou může nastat situace, kdy se ocitneme v pasti, odříznuti od zbytku světa. Schody se stávají nečekaným problémem.