Vysněným bydlením Čechů je dům, spokojí se i se zámkem

Většina Čechů je se svým bydlením spokojena, i když zcela neodpovídá jejich snu. Pokud by si Češi vybírali ideální bydlení, dům se zahradou a bazénem v blízkosti lesa by volilo 80 % dotázaných. Muži také sní o srubu či zámku, zatímco ženy se spokojí s domem v menší obci. Výzkum společnosti Ipsos ukázal, jak by Češi chtěli bydlet. Na poptávku reaguje nový realitní portál Sousedé.cz, který vysněné bydlení nabízí.

Vysněným bydlením Čechů je dům, spokojí se i se zámkem

Zahrada a bazén

- Dům je snem zejména pro ženy, populaci ve věku 35-45 let, s dětmi, z menších měst a obcí. Jinou variantu než dům a byt volili častěji muži. Volili by možnost vlastnit dům i byt najednou, či mít zámek a srub.

- Lidé žijící v domě také o bydlení v domě sní. Většina lidí, kteří žijí v současnosti v bytě, sní o bydlení v domě. Pětina z nich by však situovala svůj sen do bytu.

- Lidé v pronájmu přikládají formě vysněného bydlení menší důležitost.

- Jako své vysněné bydlení popisují respondenti dům se zahradou (46 %), s pokoji pro každého člena rodiny (26 %), s bazénem (18 %), v klidné lokalitě (15 %).

Malá města a známé okolí

- Češi jsou konzervativní a své vysněné bydlení situují do lokality, ve které v současnosti již žijí. Nejvíce sní o bydlení v menším městě, pětina lidí pak sní o vesnici a pětina o velkém městě.

- V menším městě by chtělo žít téměř 40 % lidí. Větší město a vesnice jsou preferenčně vyrovnané – v každém by chtěla žít téměř pětina respondentů.

Značka ideál

- Důležitou součástí vysněného bydlení je příroda a možnost pobývat venku. U bytů se tato skutečnost projevuje v nutnosti mít balkón/terasu a blízkost přírody, u domů nezbytnou zahradou, ale také okolím, kam si do přírody vyjít. Bydlení by mělo být situováno u lesa.

- Ve vysněném bydlení by mělo mít každé dítě svůj vlastní pokoj.

- Vysněné bydlení by mělo poskytovat místo pro odpočinek a také místo k setkávání se s přáteli a rodinou.

- Prakticky jediné, co Čechům brání dosáhnout vysněného bydlení, je nedostatek finančních prostředků.Webové stránky reality.sousedé.cz jsme připravili právě pro vás, naše sousedy. Za vyzkoušení stojí mimo jiné:

Vyzkoušeli jste již nový realitní web?

**-**Najít nový dům k prodeji

-Získat dobrý pozemek na stavbu domu

-Najít byt k prodeji nebo pronájmu ve vašem okolí

- Podívat se, jaký dům či byt prodávají vaši sousedé v okolí.

A u každé nemovitosti získáte informaci, jak sousedé hodnotí příslušnou lokalitu

(foto: www.pixabay.com)


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.