Vytopený soused? Už se nemusíte bát.

Venkovní teploty už nám dávají jasně najevo, že se blíží léto a s ním i čas prázdnin a dovolených. Děti se těší na prázdniny, rodiče na dovolenou. Většina z nás touží alespoň na pár dní odjet ze svých domovů a navštívit nová místa, nemuset vařit, nevidět sousedy a celkově si odpočinout. Dovolená se ale může jednoduše zkazit, když obdržíte od souseda zprávu, že mu ze stropu crčí voda z vašeho bytu.

Vytopený soused? Už se nemusíte bát.

V lepším případě jste u někoho známého nechali klíče, aby mohl v bytě zalít květiny, vyzvednout poštu ze schránky a zkontrolovat, že je vše v pořádku. Ihned ho kontaktujete, aby honem utíkal k vám domů a zavřel vodu. I tak ale byť jen kapající voda ze sousedova stropu je známkou velkých potíží.

Letos si to ale můžete zařídit jinak – chytře. Stačí si do domácnosti pořídit čidlo, které při jakémkoliv úniku vody ihned pošle zprávu na váš mobilní telefon. Prasklá hadička od záchodu nebo myčky v tu chvíli nebude mít šanci nadělat tak velkou spoušť, jako kdybyste se o ní dozvěděli až po návratu z dovolené nebo telefonátu od vyplaveného souseda.

V dnešní době už nejsou chytrá čidla v domácnosti žádnou novinkou. Čidlo FloDe signalizuje zaplavení a okamžitě přenáší informace o změně stavu prostřednictvím radiové sítě určené pro internet věcí (anglicky Internet of Things nebo zkratka IoT). Informační zprávy (alarmy) se zpracovávají v mobilní aplikaci pro hlídání domácnosti „SENZASEN“. V koupelně zabere minimum místa, protože vypadá jako malá krabička, která má nahoře světelnou diodu a uvnitř dvě tužkové baterie typu AAA.

Jak to celé funguje?

Čidlo umístěte na stěnu hned nad podlahu pomocí oboustranné lepící pásky. Čím níže jej umístíte, tím včasněji budete o zaplavení vědět. Senzory detekující přítomnost vody jsou umístěny ve spodní části čidla. To je též vybaveno tlačítkem, po jehož stisku zjistíte, zda je čidlo aktivní. Jakmile dojde k detekci vody, čidlo začne vydávat upozorňující zvuk a okamžitě odesílá informaci o zaplavení ve formě zprávy do mobilní aplikace SENZASEN, kterou jste si před instalací čidla zdarma stáhli na Google Play nebo App Store. O problému tak víte prakticky okamžitě, pouze se zpožděním několika vteřin.

Po zaplavení stačí čidlo vypláchnout a usušit, bude vám spolehlivě sloužit dál.

Zní to jako sen? Kdepak, to je SENZASEN ;)


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.