Začněte šetřit už tuto topnou sezónu

Konec léta je tu a s ním přichází vhodná doba pro změnu dodavatele energií. Správné načasování změny dodavatele je důležité. Samotná změna a převod odběrného místa od jednoho dodavatele k druhému sice zabere jen pár dní, ale výpovědní lhůta může běžet tři měsíce i déle. A právě na výpovědní lhůtu lidé často zapomínají. Pokud chcete ušetřit už tuto topnou sezónu, neměli byste změnu dále odkládat.

Začněte šetřit už tuto topnou sezónu

Na topnou sezónu je zkrátka důležité myslet včas, můžete tak předejít nemilému překvapení v podobě vysokého nedoplatku za topení. Čím dříve se pro změnu rozhodnete, tím pohodovější podzim a bezstarostnější zima vás čeká. Není to nic složitého a není potřeba mít obavy. Změna dodavatele probíhá jen na papíře a většinu podstatných kroků zajistí nový dodavatel. Čemu také při výběru věnovat pozornost?

1) Porovnejte si více nabídek

V Česku je více než 60 dodavatelů energií a díky konkurenčnímu boji jsou v nabídkách velké rozdíly. Liší se nejen v cenách, ale také v kvalitě zákaznického servisu, nebo poskytovaných dodatečných službách. Novému dodavateli neváhejte zavolat a ptát se na vše co vás zajímá - oťuknete si tak jejich zákaznický servis. Zjistěte si reference od současných i bývalých zákazníků.

2) Smlouva na dobu určitou / neurčitou

U výhodnějších nabídek bývá zpravidla podmínkou podpis smlouvy s úvazkem na několik let. Pokud by se v průběhu odběru ceny snížily a vy byste chtěli nevýhodnou smlouvu vypovědět, můžete čelit vysokým smluvním pokutám v řádech tisíců korun. Oproti tomu dodavatele se smlouvou na dobu neurčitou můžete v případě nespokojenosti kdykoliv změnit. Počkáte si jen po dobu výpovědní lhůty, která zpravidla bývá 3 měsíce.

3) Férovost dodavatele

Dbejte na to, aby vám dodavatel smluvní dokumenty dal k dispozici ještě před samotným podpisem. Budete tak mít dostatek času na jejich přečtení a můžete ho požádat o vysvětlení všeho, čemu nerozumíte. Čím jednodušší smlouva a podmínky jsou, tím lépe pro vás – dodavatel bude pravděpodobně ke svým zákazníkům vstřícnější.

Volbou jednoho z našich partnerů určitě neuděláte krok vedle. S MND a. s., Moravskými naftovými doly, můžete ušetřit na výdajích za plyn v průměru 5 000 Kč ročně. Ceny za vás MND ohlídá tak, aby vám zůstaly výhodné dlouhodobě. Smlouvu bez fíglů a skrytých sankcí uzavíráte na dobu neurčitou, můžete ji bez dalších poplatků kdykoliv s tříměsíční lhůtou vypovědět.

Nyní navíc můžete využít exkluzivní nabídky a ušetřit třeba na Vánočních dárcích nebo vybavení domácnosti. Zákazníci MND mohou do 31. 3. 2019 využít až 10% slevu na nákup na e-shopu společnosti Euronics.

Svou úsporu si můžete spočítat pro domácnost i pro SVJ/BD.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?