Jak mít na balkonu soukromí? Vsaďte na příodní materiály!

Balkon či terasa jsou oázou klidu, místem, kde si krásně odpočinete především v horkých dnech. Často se ale stává, že v nich nemáte dostatečné soukromí, ať už kvůli sousedům, členům SVJ nebo třeba kvůli rušné ulici. Balkonové zástěny vám jej zaručí!

Jak mít na balkonu soukromí? Vsaďte na příodní materiály!

Spousta benefitů v jednom kroku

To nejcennější, co vám balkonové zástěny mohou nabídnout, je soukromí. Co by vás ale možná nenapadlo? Že vás zástěna ochrání nejen před sousedy a zvědavými zraky ostatních členů společenství vlastníků jednotek, ale také před počasím! Před deštěm, větrem a některé materiály dokonce i před UV zářením. Zástěny bývají často z velmi odolných materiálů, které jsou omyvatelné a snadno se udržují. Nezáleží na tom, jestli máte balkonovou konstrukci z kovových tyček nebo celou prosklenou, případně plastovou. Balkonovou zástěnu můžete umístit na jakýkoliv typ. Z každé strany ji připevníte k zábradlí podle poskytnutých úchytů, balkon dostane úplně nový kabát a vy získáte víc klidu a soukromí.

Schovejte se před sousedy, členy SVJ

Přestože platí zlaté pravidlo, a to "miluj souseda svého", ne vždycky jej milujeme natolik, abychom v jeho společnosti chtěli i relaxovat. Často nás právě blízkost balkonů odradí, a tak vůbec tuto část bytu nevyužíváme tak, jak bychom mohli. Nejsnadnější a nejúčinnější řešení, které vám umožní trávit na balkoně čas kdykoliv a klidně i v plavkách, je právě balkonová zástěna. Tato konstrukce k balkonu většinou patří automaticky, pokud ji ale nemáte, nic nebrání tomu, abyste si ji nainstalovali sami. Nemusí se vůbec jednat o stavební zásah. Nepotřebujete tedy žádné hlasování členů SVJ či řešit tuto změnu v rámci schůze SVJ. Zástěnu můžete snadno připevnit k boční konstrukci balkonu nebo ji zavěsit na balkon nad vámi.

Vyberte si přírodní materiály

Pro spoustu z nás je balkon nebo lodžie náhradou za zahradu. Ať už jde o pěstování bylinek, květin nebo o obyčejný odpočinek a lenošení na čerstvém vzduchu. Abyste se na balkoně cítili o trochu více obklopení přírodou, můžete si balkon vylepšit zástěnou z přírodních materiálů. Nikde není psáno, že jeden balkon musí být jako druhý a ten svůj byste si měli udělat podle vlastních představ. Pokud třeba rádi posedíte v ratanovém křesílku, můžete ho doplnit ratanovou, rákosovou nebo bambusovou zástěnou.

Vsaďte na maximální odolnost

Jestli se vám zdá, že ratanů, rákosů, bambusů a jiných přírodnin je všude až příliš, můžete vyzkoušet umělé materiály. Často jsou velmi odolné, zpravidla odolnější než materiály přírodní a skvěle se dají zastřižením přizpůsobit jakémukoliv balkonu. Co vás jistě potěší, je fakt, že takové materiály vás mohou ochránit před UV zářením, což ty přírodní rozhodně nedokáží. A navíc si můžete dle svého vkusu zvolit jakýkoliv motiv. Od imitace kamene přes barevnou mozaiku až po celobarevné pestré kousky. A přiznejme si, to vám bambus nenabídne!

Sousedé.cz - s námi máte domy v kapse

Zaregistrujte se a vyzkoušejte náš portál společenství vlastníků. Náš portál SVJ vám usnadní život. Mějte váš dům v kapse.


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?