Změna dodavatele energií je nyní v kurzu

Za první pololetí roku 2017 změnilo, dle statistik Operátora trhu (OTE), dodavatele plynu více než 116 000 tisíc lidí, což je o 11 % více než před rokem. Je tedy vidět, že lidé výdajům za energie věnují stále více pozornosti, protože se jim to jednoduše vyplatí.

Změna dodavatele energií je nyní v kurzu

A co vy? Patříte k těm, kteří změnu dodavatele již uskutečnili a snížili tak své zbytečně vysoké účty za energie? Pokud ne, máme pro vás jednoduchý návod, jak ušetřit.

Jak na to?

Díky spolupráci s naším partnerem MND a.s., Moravskými naftovými doly, si můžete nechat nezávazně prověřit, zda neplatíte za energie zbytečně moc. Stačí vyplnit několik údajů o vaší spotřebě v tomto formuláři. Ten pak odešleme přímo MND, kteří se s vámi následně telefonicky spojí a nezávazně vám spočítají možnou úsporu. Stačí, když si připravíte poslední fakturu za plyn. A pokud dohledáte, tak i smlouvu se stávajícím dodavatelem. V případě, že se vám bude spočítaná úspora zamlouvat, zařídí MND celý přechod za vás.

Kolik můžete přechodem k MND ušetřit vy?

V tabulce níže je vidět, kolik lze s MND ročně na energiích ušetřit. A to vše se smlouvou na dobu neurčitou, kterou lze kdykoliv vypovědět.

Nezapomínejte na kontrolu plynových kotlů

Pokud topíte plynovým kotlem, určitě byste měli věnovat pozornost nejen ceně za topení, ale také pravidelným kontrolám kotle. Každý rok by měl váš kotel v domácnosti projít servisní prohlídkou, kdy servisní technik zkontroluje, že vše správně funguje a případně kotel vyčistí nebo vymění opotřebované části. Tato kontrola není stanovena zákonem, ale z hlediska zdraví a bezpečnosti je rozhodně doporučovaná. Často bývá tato servisní kontrola podmínkou pro uplatnění prodloužené záruky od prodejce kotle. Servisní technik vám vystaví potvrzení, které může vyžadovat pojišťovna v případě, že dojde k nehodě a škodě na zdraví či majetku.

Pokud máte komín (či tzv. „spalinovou cestu“), tak je, dle vyhlášky 34/2016 o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty, jeho čištění a kontrola již vyžadována.


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.