Zútulněte svou ložnici. Postačí detaily

Touhu něco zútulnit a pozvednout nějakou místnost v bytě na vyšší úroveň, tu má čas od času každý z nás. Zkuste si pomocí drobných detailů vylepšit vaši ložnici tak, aby se vám v ní spalo vskutku královsky. Vše potřebné pak najdete u nás v sekci Nábytek.

Zútulněte svou ložnici. Postačí detaily

Zbavte se přebytečných věcí

Ložnice by měla být především místností, ve které vás nic nebude nerozptylovat a vy se tak můžete nerušeně věnovat odpočinku. Pokud patříte mezi lidi, kteří musí mít neustále pořádek, pak si pro každou přebytečnou věc vymezte speciální místo. Nejlépe takové, které dobře skryje drobný nepořádek a praktické spotřebiče. Žehlicí prkno a sušák na prádlo můžete umístit do skříně, stejně tak jako vysavač, o který neustále zakopáváte. S drobnějšími předměty lze bojovat pomocí praktických plastových boxů, které umístíte na skříně nebo třeba pod postel.

Lůžkoviny jsou bodem číslo jedna

Postel dělá základ dne. Dobrá, sice to není úplně původní tvrzení, nicméně o nic méně pravdivé! Vyplatí se investovat do kvalitní matrace, abyste ráno vstali odpočatí a vyspaní do růžova. Stejně tak myslete na kvalitní lůžkoviny jako je povlečení a prostěradlo, které vás zahřeje a bude vypadat zkrátka skvěle. Vyzkoušejte jemné pastelové a krémové barvy, které ještě více zdůrazní jemnost a mírumilovnost vašeho místa. Využít můžete i nejrůznější plédy a deky, které jsou ideální jen tak pro zachumlání. Poslední dobou jsou hitem pletené plédy i pletené potahy na polštáře, které rozehřejí každou ložnici. Ideální jsou také jako dárek.

Pokud nejste zrovna milovníkem ranního vstávání, potažmo ustýlání, pořiďte si praktický přehoz na postel. Skryje rozestlané peřiny a v chladných nocích navíc zahřeje. V těch teplejších jej navíc můžete využít místo příliš tlusté peřiny. Takže praktický pomocník pro všechna využití.

Mějte vše důležité při ruce

Noční stolek by vám v ložnici neměl chybět. Nezabere mnoho místa, a navíc díky němu budete mít nejdůležitější věci neustále při ruce. Můžete si na něj bez obav odložit stylový budík, vázu s květinami, mobil, knihu nebo třeba sklenici vody. Pokud si pořídíte stylový kousek na kolečkách, máte rázem multifunkčního pomocníka, se kterým můžete manipulovat dle potřeby. Jen ho nezapomeňte sladit s ostatním nábytkem, tedy pokud již není součástí nějaké ložnicové sestavy.

Drobné úpravy interiéru

Nastává konec výmluv. Nemáte-li přebytek financí na drahý nábytek a nové podlahy, zkuste kompromisy, které pořídíte za pár korun a nebudete muset investovat desetitisíce. Třeba ty v podobě kusových koberců. Zaručí vám, že po ránu nedostanou vaše nohy šok z ledové podlahy, a navíc vypadají vkusně. Vybírejte třeba klasické s krátkým vlasem, měkoučké s dlouhým vlasem, nebo pro milovníky skandinávského stylu se poohlédněte po stylových bavlněných. Nezruinuje vás ani nová výmalba, která z ložnice udělá zcela novou místnost. Vybírejte takové barvy, jaké máte rádi. Zároveň volte rozvážně, aby se netloukly s vybavením – strop by měl být světlý (pokud netoužíte jej opticky snížit), stěny by měly ladit s podlahou, barvou nábytku, lůžkovinami a také závěsy, které jsou dalším ideálním doplňkem, který mimořádně efektivně zútulní místnost.

Buďte pohodlní

Alespoň trochu. Každý si přece zaslouží chvíli lenošení a odpočinku jen tak. Bez toho, aniž by musel někam spěchat nebo na něco myslet. A vězte, že postel bude v tomhle ohledu nejlepším přítelem číslo jedna. A co víc, pokud si pořídíte praktický stoleček do postele, nebude vám v ní chybět už vůbec nic. Ony ty rána budou pak o sto procent lepší, pokud si dopřejete snídani v posteli. Nebo večerní knihu s čajem a obloženým chlebem. Jen pozor, jedná se o vysoce návykovou záležitost.

Osvětlení

Kromě centrálního osvětlení jsou do ložnice nejideálnější menší tlumené zdroje světla. Nezapomeňte na lampičku na svém nočním stolku, ta je základ nejen pro náruživé čtenáře. Zajímavým prvkem mohou být nevšední materiály, jako je dřevo nebo kov. Mimořádně populární jsou i retro lampičky, které se stanou jedním z dominantních prvků v ložnici, tím si buďte jistí. Zbytek můžete doladit drobnými svícny, lucernami, svíčkami nebo dekorativním osvětlením v čele postele, které zahřeje na duši a z každého večera vykouzlí příjemný okamžik.


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?