Bezpečnost zavírání nebo úspory za energie ve společných prostorech? Na trhu se pohybuje zajímavá produktová novinka.

S její pomocí zamezíte přístupu nežádoucích osob nebo nešetrnému větrání vznikajícího špatným dovíráním dveří. Spolehlivé fungování bez větších investic do opravy a dalšího servisu či údržby se tak určitě v dnešní době hodí.

Bezpečnost zavírání nebo úspory za energie ve společných prostorech? Na trhu se pohybuje zajímavá produktová novinka.

Vyřešte pro svůj bytový dům, kanceláře, nebo administrativní budovu posílení bezpečnosti zavírání nebo úspory za energie ve společných prostorech.

Fungování v režimu dveřního zavírače i automatickém režimu

Příjemnou vlastností produktu je možnost volby fungování v režimech "dveřní zavírač", nebo "automatika". Produkt samozřejmě nabízí i možnost mezi funkcemi přepnout dle aktuálních potřeb správce budovy.

  • Režim Door Closer (zavírač dveří) V tomto modu je pohon ED 100 připraven pro otáčivé dveře a optimalizován pro manuální ovládání, aby lépe vyhověl provozu i pro uživatele neznalé provozních režimů a užívání systému dveří.

  • Režim s volitelnou funkcí Power Assist Toto nastavení zavírače provedené na míru převážně manuálně otevíraných dveří bytových domů, je správnou volbou pro objekty s velkým a nepravidelným provozem různých uživatelů, pro které je vhodný převážně chod v režimu dveřního zavírače. Do dveří stačí zatlačit, nebo je potáhnout, aby došlo k aktivaci pohonu, který usnadní jejich otevření. Toto ocení zejména starší obyvatelé, děti a kdokoliv s nákupem v rukou.

Provoz zavírače v administrativních budovách

Pro administrativní nebo jiné prostory, kde je vyžadován spíše bezkontaktní provoz, je vhodné zapnutí na automatický režim. O jeho provoz se stará detektor pohybu, který řídí provoz v prostoru dveří, případně jinými senzory či tlačítky. obrázek Automatický pohon dveří DORMAKABA ED 100

Zavírač dveří ED 100 bojuje proti komínovému efektu

Pohon dveří ED 100 je uzpůsoben provozu exteriérových dveří, které jsou namáhané nárazem větru. Dokáže tak správně zamezit komínovému efektu u patrových budov, ale poradí si i s oddělením prostor, kde jsou dveře zápasící s různými tlaky vzduchu (například technické místnosti s klimatizačními jednotkami, dveře uzavírající schodišťový nebo výtahový prostor apod.). Systém nastavený v automatickém režimu monitoruje spoustu faktorů okolních vlivů jako je zatížení větrem nebo rychlost pohybu dveří a průběžně balancuje systém na přednastavené hodnotě. Důležité ale je, že vždy dojde k zavření dveří a tedy jejich zabezpečení a utěsnění.

Podívejte se na video s prohlídkou produktu Pohon ED 100

Výhody ED 100

  • Přívětivý poměr cena/výkon - uživatel platí pouze za funkce, které aktuálně potřebuje
  • Snadná montáž téměř na každé dveře
  • Nízká hladina hluku při provozu zavírače díky použití multistavového převodu
  • Estetický vizuální vzhled výšky pouze 70 mm
  • Různé funkce zahrnuty již ve standardním vybavení a lze je kdykoliv jednoduše aktivovat upgrade kartou

Oblast použití

  • Aplikace na jednokřídlé a dvoukřídlé otáčivé dveře
  • Jak tažná, tak tlačná verze - jsou vhodné pro použití u protipožárních a protikouřových dveří
  • Díky nízkoenergetické a plně energetické verzi je systém vhodný pro automatizaci jak zřídka, tak silně frekventované vnitřní i vnější dveře
  • Vhodné tam, kde hrozí komínový efekt tahem větru
  • Všude s pohybem starších osob nebo dětí, a s důrazem na úspory

Zdroj foto: Animo Bohemia s.r.o.

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Fotovoltaiky pro bytové domy: Takhle to vypadá v praxi v Praze a Plzni

Fotovoltaiky pro bytové domy: Takhle to vypadá v praxi v Praze a Plzni

Téma střešních fotovoltaik pro bytové domy nikdy nebylo aktuálnější. Letošní změna legislativy v oblasti komunitní energetiky probudila na straně bytových družstev a společenství vlastníků jednotek nebývalý zájem o vlastní zdroj energie. Všichni si uvědomují, že solární elektrárny můžou obyvatelům bytových domů přinést výrazné úspory. Zároveň ale platí pravidlo „důvěřuj, ale prověřuj“. Proto vám přinášíme dva příklady, jak to může vypadat v praxi.

Fotovoltaiky pro bytové domy – nejčastější otázky a odpovědi

Fotovoltaiky pro bytové domy – nejčastější otázky a odpovědi

Téma střešních fotovoltaik pro bytové domy nikdy nebylo aktuálnější. Nedávná změna legislativy v oblasti komunitní energetiky probudila nebývalý zájem o fotovoltaiku na straně SVJ a bytových družstev. Vlastní zdroj energie může přinést výrazné úspory, zároveň ale kolem tématu panuje řada otázek. Sestavili jsme kompilaci nejčastějších dotazů a přinášíme přehledné odpovědi odborníků ze společnosti S-Power Energies.