Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Přibližná finanční náročnost návrhů domů včetně návratnosti

Vizualizace exteriéru a interiéru vypadá, jako byste v rukou drželi skutečné fotografie, přestože nemovitost zatím neexistuje. Odborník si od vás vyžádá rozměry a další technické údaje k pozemku a typu stavby. Na požadované návrhy domů vám pak architekt připraví kalkulaci na míru, kde zohlední právě velikost a druh budovy včetně vašich požadavků na design.

Venkovní návrhy domů se zahradou a okolím se počítají od metrů čtverečních plochy a obvykle vychází od 100 tisíc korun výš. Získáte tak studii a konkrétní představu, jak bude váš dům vypadat. Budete si moci připomínkovat zahradu, terasu, jezírko, odpočinkovou zónu, dětské hřiště i samotné chodníky.

Co se vnitřku týče, prohlédnete si pokoje včetně nábytku, žaluzií a výmalby stěn a můžete rovnou konzultovat i budoucí způsob vytápění, zateplení či nakládání s vodou. A právě v této detailní přípravě na realizaci bydlení se skrývají významné úspory. Předejdete polovičatým řešením, která vznikají za pochodu, což vám zpravidla vydělá na poplatky za návrhy domů. Ekonomický provoz domácnosti vám pak každoročně ušetří další částky, které by jinak schlamstli dodavatelé energií.

Návrhy domů od začátku až do konce. Na co se připravit

Pokud se rozhodnete jít touto pragmatickou cestou, tak s architektem ze všeho nejdřív navštívíte stavební parcelu. Prozkoumáte terén, výhledy do kraje a případné překážky, okolní zástavbu a také si ujasníte orientaci vůči světovým stranám.

Poté proberete vaše požadavky, aby architekt poznal váš životní styl a tím pádem i vaše potřeby. Tomu pak přizpůsobí vnitřní uspořádání místností a jejich zařízení. Mládenecká domácnost vypadá úplně jinak než bydlení manželů s malými dětmi.

Zhruba během dvou měsíců získáte odpovídající 3D návrhy domu. Na základě těchto vizuálů okamžitě poznáte, jestli vám vyhovuje design nábytku, barva fasády či způsob zastínění oken. Změny v počítačové simulaci vás samozřejmě vyjdou levněji, než kdybyste reklamovali již hotový nábytek.

Zkušený expert vám také optimalizuje způsoby, jakými můžete zásobovat dům energiemi. Hlavolam, zda se vám vyplatí plynový kotel, kamna nebo tepelné čerpadlo, vyřeší za vás. Do novostaveb je také možné zakomponovat dvojité rozvody vody a využívat pak vodu ze sprchy na splachování WC. Také se dá naplánovat využití dešťové vody na zahradě, a to vše vám uspoří nemalé platby za dodávky z řádu.

Nezapomeňte na praktickou údržbu a obsluhu domácnosti

Máte-li dostatečný příjem, pak si na některé úklidové a domácí práce zřejmě objednáte externí hospodyni. Přesto byste měli plánovat domácnost tak, jako by měla tyto nikdy nekončící ženské práce dělat vaše manželka. Jde o to vytvořit takové návrhy domů, které se pak snadno udržují.

Ve větších vícepatrových budovách zvažte centrální vysavač, aby odpadlo přenášení samostatného přístroje. V rozlehlých rezidencích si na úklidové pomůcky nechte v každém patře udělat úklidovou komoru, kde je možné nabrat vodu a zase ji tam vylít. Uvažujte účelně i při sestavování nábytku. Drahé křišťálové lustry jsou sice překrásné. Zamyslete se ale, jestli máte chuť a čas je každoročně odstrojit, opatrně umýt skleněné závěsy a pak je zase věšet zpátky. Pozornost věnujte také praktickému zařízení kuchyně, aby se v ní dobře a pohodlně vařilo.

Nyní už chápete všestrannou užitečnost architekta, který má zkušenosti s návrhy domů. Hladký průběh stavby bez komplikací je vždy levnější než odstraňování potíží. Bydlet v domě, kde jste si z neznalosti postavili denní místnost na temný sever a ložnici na horký jih určitě nechcete. Nešetřete tedy na plánu, který stanoví, jak bude vaše domácnost vypadat a jak bude fungovat její provoz. Přejeme vám, ať najdete spolehlivého odborníka.

Zdroj foto : pexels.com

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.