Poznejte moderní americké postele - jaké výhody se s nimi pojí?

Pohodlí a luxusní vzhled. To jsou dvě hlavní vlastnosti charakteristické pro americké (kontinentální) postele, které se těší stále větší popularitě. Zajímá vás, z čeho přesně je tvořena jejich konstrukce a jaké výhody se s nimi pojí?

Poznejte moderní americké postele - jaké výhody se s nimi pojí?

Co jsou kontinentální (boxspringové) postele

Americká, boxspringová nebo kontinentální. Tři různé výrazy, které označují jeden a ten samý typ postelí.

Pro tento kus nábytku je charakteristická unikátní konstrukce rámu. První částí je boxspring, tedy pružinová základna, která je umístěna do spodní části masivního rámu. Pružiny nahrazují rošt a pomáhají lépe rozložit tlak vyvíjený na matraci. Další část tvoří nosná matrace, která může být vyrobena z různých materiálů. Na závěr zde pak najdete topper, tedy tenkou horní matraci. Ta zvyšuje hygienu lůžka a komfort během spánku. Navíc bývá topper opatřen snímatelným potahem, který lze v případě potřeby vyprat.

Jak vidíte, boxspringová postel se od té klasické liší v mnoha ohledech. U klasické postele je třeba dokoupit rošt, tato nutnost u kontinentální postele odpadá. Rozdíl spočívá také ve výšce. Americké postele bývají vyšší, díky čemuž zvyšují komfort během uléhání i následného vstávání. obr_1 Boxspring postel vám zajistí pohodlný spánek. Zdroj: Ferreti.eu

Výhody kontinentálních postelí

S luxusními americkými postelemi se pojí hned několik výhod. Pojďme si představit ty nejzásadnější. Jak jsme již zmínili, tento typ postelí je díky své konstrukci vyšší. Díky tomu může spáč ležet ve vyšší výšce nad zemí. Kvalitní konstrukce zpravidla dokáží dobře odolat vysokému zatížení, díky čemuž se hodí i pro těžší spáče. Těšit se můžete na mimořádný komfort během spánku, kdy vaše tělo bude moct skvěle regenerovat.

Vzhledem ke konstrukci rovněž dochází k velmi dobré cirkulaci vzduchu. Zároveň se můžete těšit i na adekvátní regulaci vlhkosti. V neposlední řadě nemůžeme opomenout luxusní design. Americké postele mívají zpravidla výrazné a různě zdobené čelo, které se stane ústředním prvkem každé ložnice.

Kontinentální postele na míru pro každého

Předností kontinentálních postelí je bezesporu také jejich funkčnost a promyšlenost do posledních detailů. Zásluhou kvalitní konstrukce a špičkových materiálu dosahují tyto postele dlouhé životnosti a také stability.

Americké postele rovněž nabízejí možnost variability jejich uspořádání. Rozhodnout se proto můžete jak například pro variantu twin bed, tak i king size bed. Manželské boxspring postele jsou standardně k dispozici v rozměrech 180x200 cm, ale také 200x200 cm a dalších atypických rozměrech.
Luxusní americké postele značky Materasso si můžete do velké míry personalizovat. Vybrat si můžete z různých designů čalounění a vzhledů čela. Stejně tak si lze přizpůsobit design nožiček. Díky tomu můžete vzhled postele přizpůsobit stylu vašeho interiéru. obr_2 Americké postele jsou vyšší než ty klasické. Zdroj: Ferreti.eu

Úložný prostor v kontinentálních postelích

Někdy se můžete setkat s postelemi s vysoko položenou ložnou plochou, které bývají rovněž označeny jako americké či boxspringové. Navíc se však pyšní úložným prostorem. Tyto postele však nelze označit jako pravé americké či boxspringové. Konstrukce amerických postelí totiž má spodní část vyplněnou pružinovým systémem a na úložný prostor zde nezbývá místo. Pokud se zde pružinový systém nenachází, přicházíte o zásadní část konstrukce, která se přímo podílí na komfortu vašeho spánku. Americké postele s úložným prostorem tedy v podstatě neexistují.

Jak vybrat vysokou manželskou postel

Při výběru kontinentální postele se zaměřte na několik parametrů. Předně se bude jednat o její velikost. Kromě standardních rozměrů bývají k dispozici i prodloužené varianty, které jsou ideální volbou pro vyšší spáče.

Dále se poohlížejte po kvalitě zpracování. Zaměřte se na pevnost použitých spojů, které mají přímý vliv na životnost postele.

Důležitým faktorem je pochopitelně i design. Kontinentální postele jsou k dispozici v mnoha barevných variantách i materiálových zpracováních.

Díky tomu si můžete zvolit variantu, která bude odpovídat právě stylu vašeho interiéru.

Samostatnou kategorií je pak výběr matrace. Tu vždy vybírejte podle potřeb daného spáče a jeho preferované polohy v průběhu spánku.

Závěrem

Jak vidíte, s kontinentálními postelemi se pojí řada výhod. Kromě vysokého komfortu během spánku se jedná také o perfektní design a funkčnost. Při výběru vysoké americké postele se vždy řiďte svými individuálními potřebami, které se promítnou nejen do typu matrace, ale například i do velikosti postele či jejího designu.

Zdroj foto: Ferreti.eu

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.