Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Staré zamykací vložky nesplňují dnešní bezpečnostní standardy

Proč vyměňovat zámky, když ty současné fungují? Důvodem je to, že technologie používané pro zamykací vložky montované do těchto systémů se neustále vyvíjí a zdokonalují. Vložka, kterou jste pořídili před 15 lety, tehdy mohla být považována za velmi kvalitní a bezpečnou, ale dnes je již zastaralá a obvykle nesplňuje současné bezpečnostní standardy. I nepříliš zkušení zloději, vandalové a jiné cizí osoby pokoušející se získat přístup do domu si s takovou vložkou poradí skoro stejně snadno a rychle, jako kdybyste dveře vůbec nezamkli.

Vaše klíče si možná může vyrobit kdokoliv

Většina starých zamykacích systémů navíc již ztratila ochranu proti neoprávněnému duplikování klíče. Kvalitní bezpečnostní vložky často nabízejí ochranu proti výrobě dalších klíčů do systému bez souhlasu vlastníka nebo správce. To je velmi důležité, neboť obzvlášť u bytových domů s větším množstvím bytových jednotek může kterýkoliv z vlastníků nebo nájemníků kdykoliv půjčit své klíče dalším osobám. Ty si v případě volně kopírovatelných klíčů mohou nechat vyrobit kopii a získat tak trvalý přístup do domu bez vědomí správce i obyvatel domu. Chráněné klíče však mají speciální, na trhu běžně nedostupné profily a lze je vyrobit pouze po předložení příslušné bezpečnostní karty (obvykle u firmy, která původní systém dodávala nebo u jejích partnerů). Problémem však je, že velká část těchto speciálních klíčů po čase ztrácí svou ochranu, protože jde převážně o patentovou ochranu s časově omezenou platností. Dříve chráněné profily klíčů jsou tak nyní na trhu již mnoho let volně k dostání a pořídit si kopii klíče dnes může velmi snadno kdokoliv, a to bez vědomí vlastníka systému. Vložka

Kvalitní zamykací vložky chrání nejen majetek, ale především zdraví a životy

Kvůli nízké odolnosti proti překonání a neexistující ochraně proti neoprávněnému zkopírování klíče prudce roste riziko vstupu neoprávněných osob a hrozí nebezpečí krádeží, vandalismu, přespávání bezdomovců a dalších negativních jevů, které řada obyvatel bytových domů bohužel zná ze zkušenosti. S pohybem cizích osob v domě prudce roste riziko krádeží majetku ze sklepů, koláren a kočárkáren, poškozování a ničení vybavení společných prostor, vloupání do bytových jednotek, ale především také ohrožení života a zdraví všech osob uvnitř objektu.

Z těchto důvodů je velmi důležité, zastaralé zamykací systémy vyměnit za nové, s moderními a kvalitními bezpečnostními vložkami, které odpovídají aktuálním normám a bezpečnostním standardům. Jde o investici do bezpečnosti, která se vyplatí.

Zdroj foto: H&B Group s. r. o. ______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:

  • V naší Poradně, naleznete nejčastější dotazy a manuály pro používání portálu Sousede.cz.

  • Pravidelně pořádáme bezplatné vzdělávací webináře s odborníky, registrace a záznamy naleznete ZDE

  • Pokud hledáte dodavatele služeb, nebo jen radu navštivte naše Tržiště.

  • Informační letáky s výhodami využívání pro Předsedy SVJ a Vlastníky bytových jednotek k vytištění a vylepení na nástěnku v domě.


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?