Sníte o nové kuchyni? Inspirujte se nejnovějšími trendy

Kuchyně je srdcem domova a pokud se v ní necítíte dobře, není proč s její rekonstrukcí otálet. Co když se ale sen o krásnější kuchyni rozhodnete přetvořit v realitu, ale vůbec netušíte, jak by měla nová kuchyň vypadat? Inspirujte se trendy, které budou kuchyním v roce 2020 údajně slušet nejvíce.

Sníte o nové kuchyni? Inspirujte se nejnovějšími trendy

Ještě než se plně ponoříte do námi vybraných trendů, vás chceme upozornit na jednu věc: Trendy udávané předními interiérovými designéry nám sice mnohdy dodají pocit, že si vybíráme to nejlepší, ale stále se jedná o trendy, které mohou vyšumět stejně rychle jako se zjevily. Proto se jimi inspirujte, avšak ve finále se vždy rozhodujte svým srdcem a intuicí. Obzvláště pak řešíte-li financování rekonstrukce kuchyně půjčkou, vás mohou unáhlená rozhodnutí v budoucnu mrzet dvojnásob.

Dramatické barvy

Celobílá kuchyně je klasikou, která sice neomrzí, ale ani příliš nenadchne. Odborníci s citem pro estetiku se shodují, že výrazná barva jako modrá, červená nebo olivová přidá kuchyni na dramatičnosti i hravosti. A rozhodně se nemusíte držet pouze jednoho barevného odstínu – zkuste namixovat kupříkladu tmavě modrý dekor spodních skříněk spolu s šedým dekorem horních skříněk. Ne každý chce být ve své kuchyni pohlcen dramatickou atmosférou, proto se vedle tmavších barev budou v kuchyních hojně objevovat i nejrůznější odstíny zelené. Trend zelených kuchyní jde ruku v ruce s udržitelným způsobem života, který v kuchyni zastává použití přírodních materiálů, ekologicky nezávadného vybavení a co nejšetrnějších produktů.

Šach mat

Lesklé povrchy kuchyň sice opticky zvětší, ovšem vedle svěžích matných povrchů již začínají vypadat poněkud zastarale. Šedá, černá nebo zelená kuchyně v matném provedení doplněná o prvky ze dřeva či korku se opět čím dál více přibližuje trendu přírodních a minimalistických interiérů.

Chytré kuchyně

Možná vás překvapí, že v moderních kuchyních se dotyk přírody snoubí s moderními technologiemi, které představují evoluci v mnoha aspektech. Kromě klasických senzorů a detektorů se jedná zejména o revoluční spotřebiče, jejichž inteligence sahá až za hranice naší fantazie. Co byste řekli chladničce, která vás upozorní na blížící se zkázu potravin, nebo kávovar, co vám připraví kávu, zatímco vstáváte z postele? Inteligentní prvky kuchyně mohou být velmi užitečné, ale při jejich výběru se vyplatí myslet kriticky a dobře zvážit, které vám doopravdy mohou ušetřit čas i peníze a bez kterých se v životě naopak obejdete.

Prosklená dvířka

Kuchyňské linky s prosklenými dvířky slaví comeback a v dalším roce po nich údajně bude poptávka větší nežli v 90. letech. Podle předních světových designérů na tom nese zásluhu především éra minimalismu a fakt, že lidé se zbavují nepotřebných věcí, a to nejen v kuchyni. Prosklená dvířka navíc umožní dát na odiv skvostné sady nádob nebo vintage kousky, které si zaslouží být vidět.


Mohlo by vás zajímat

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Opět se blíží nejzazší termín pro vyúčtování služeb společenství vlastníků jednotek poskytnutých za předchozí kalendářní rok. Jak má správné vyúčtování SVJ vypadat a jakých chyb se vyvarovat?

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!