Akademie pro bytové domy míří se semináři do Brna a Olomouce

Akademie pro bytové domy odstartovala další ročník a v jarní sezóně nevynecháme ani návštěvu regionů. Naše kroky v dubnu a květnu míří do Olomouce a Brna. Přijďte zdarma získat informace, za které byste jinde museli platit.

Právní problematika SVJ a nejčastější chyby, které dělá výbor při výkonu funkce

26. března 2019, 16.00–19.00 hod., BEA centrum Olomouc (tř. Kosmonautů 1288/1), Olomouc

Na našem semináři s vámi projdeme nové a připravované změny v zákonech, které se dotýkají bydlení v bytových domech. Zaměříme se zejména na povinnosti a odpovědnost členů statutárního orgánu společenství vlastníků (předseda i členové výboru). Hovořit se také bude o tom, jakých chyb se nejčastěji předseda a členové statutárního orgánu dopouštějí. V závěru bude přednášející k dispozici pro konkrétní dotazy účastníků semináře.

Poslední šance modernizovat bytový dům s dotací IROP

3. dubna 2019, 16.00–19.00 hod., BEA centrum Olomouc (tř. Kosmonautů 1288/1), Olomouc

Patříte mezi majitele, kteří stále nemají svůj bytový dům zrevitalizovaný? Financovat zateplení nebo například novou plynovou kotelnu, fotovoltaickou elektrárnu a další technologie v domech mimo Prahu, ještě stále můžete s pomocí dotačního programu IROP. Neotálejte však dlouho, výzva končí již tento rok v listopadu. Jak vše stihnout, na co si dávat pozor a jak zajistit zbytek financování? Přijďte se poradit s odborníky, kteří se podíleli na revitalizaci řádově stovek bytových domů. Na dotazy účastníků budou odpovídat odborníci z oblasti projekční přípravy, dotací, financování i realizace. Účastníci se tak seznámí s celým procesem revitalizace od záměru až po kolaudaci stavby.

Rozúčtování tepla a modernizace pomocí dotace IROP

16. dubna 2019, 16.00–19.00 hod., Sál Břetislava Bakaly (Žerotínovo nám. 6), Brno-střed

V první části semináře se dozvíte vše o správném měření a rozúčtování tepla z centrálního zdroje (CZT) a o monitorování efektivity provozu v případě, že máte vlastní domovní kotelnu.
V další části semináře se dozvíte, jak plánovat, připravit a financovat revitalizaci bytového domu, modernizaci technologií pro vytápění, přípravu teplé vody a spotřebu elektrické energie. Dozvíte se také jak na poslední chvíli využít končící dotační program IROP a ušetřit 30 % z vlastních prostředků na modernizaci.
Za jediné odpoledne se tak seznámíte nejen s tím, jak teplo správně rozúčtovat, ale hlavně i s tím, jak tepla spotřebovat co nejméně včetně celého procesu modernizace bytového domu od záměru, přes potřebná povolení optimální financování, přípravu dotační žádosti až po úspěšnou realizaci.

Rozúčtování tepla a technologie, které ho šetří

14. května 2019, 16.00–19.00 hod., BEA centrum Olomouc (tř. Kosmonautů 1288/1), Olomouc

Všechno, co potřebujete vědět o rozúčtování tepla v bytovém domě, a ještě něco navíc. Nejlepší teplo je totiž to, které vůbec nespotřebujete. Na našem semináři se dozvíte vše o správném měření a rozúčtování tepla z centrálního zdroje (CZT) a o monitorování efektivity provozu v případě, že máte vlastní domovní kotelnu.
V druhé části vám ukážeme, jak nahlížet na bytový dům z hlediska technologií pro vytápění, přípravu teplé vody a spotřebu elektrické energie. Ukážeme vám, jaké jsou nejnovější trendy v technologiích a porovnáme je mezi sebou z hlediska efektivity a ekonomiky provozu.
Připravte si dotazy, které se vás v oblasti rozúčtování a technologií týkají a přijďte se poradit s odborníky na seminář Akademie pro bytové domy.


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Opět se blíží nejzazší termín pro vyúčtování služeb společenství vlastníků jednotek poskytnutých za předchozí kalendářní rok. Jak má správné vyúčtování SVJ vypadat a jakých chyb se vyvarovat?