IROP

Na konci roku 2015 ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlásilo výzvu týkající se energetického úsporného bydlení (16. výzva Integrovaného regionálního operačního programu s názvem „Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení“). Tato výzva je spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu ČR a lze v ní žádat o podporu na snížení energetické náročnosti bytových domů.

IROP

Výzva je známa pod zkratkou IROP a integruje rozvojové priority obcí, měst a regionů. O podporu mohou zažádat občané z celé České republiky, mimo území hlavního města Prahy. Kromě místa musí žadatelé také splňovat podmínky jako být vlastníci bytových domů a společenství vlastníků jednotek.

Konkrétně se jedná o tyto oprávněné žadatele:

- společenství vlastníků jednotek

- bytová družstva

- soukromí vlastníci bytových domů,

- obce a jimi zřizované organizace

- kraje a jimi zřizované organizace

- organizační složky státu a jejich příspěvkové organizace.

Podporu je možné získat na zlepšení obálky na zateplení budov, výměnu zdroje tepla, a další. Pokud vás IROP zaujal a chcete využívat dotace, můžete o podporu zažádat v informačním systému na .

Více naleznete:


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Vyúčtování služeb pro SVJ už je tady! Jak na to?

Opět se blíží nejzazší termín pro vyúčtování služeb společenství vlastníků jednotek poskytnutých za předchozí kalendářní rok. Jak má správné vyúčtování SVJ vypadat a jakých chyb se vyvarovat?