Pořiďte si bydlení na hypotéku právě teď!

Řešíte bytovou situaci? Stále ještě je vhodný čas.

Pořiďte si bydlení na hypotéku právě teď!

Nedávno hlásaly titulky zpráv, že úroky z hypotečního úvěru jsou na historických minimech, ale zdá se, že pokles úrokových sazeb se zastavil. O důvodech můžeme spekulovat: jedná se o korekci před dalším propadem nebo bylo již nalezeno dno? Uvidíme, jak se ekonomické prognózy projeví v reálném světě. Nicméně stále ještě jsou úroky ve skrze příjemné.

Tahounem současného hypotečního trhu je refinancovaní. Proto, když Hypoteční banka připravovala novou verzi stránek Hypotékapowebu.cz, věnovala se velmi důkladně této problematice. Nyní, po spuštění nove verze v polovině července tohoto roku, si můžete refinancovat svoji hypotéku z pohodlí svého domova ještě pohodlněji. Hypoteční banka si dala záležet a připravila pro vás moderní design, snažila se o co největší jednoduchost, srozumitelnost a přehlednost.

Netýká se Vás refinancovaní hypotéky? Uvažujete o pořízení nového bydlení? Přemýšlejte o koupi bytu, protože "celkový pokles cen bytů v krizi dosáhl 9,1 %. Pokles byl ovšem různý pro nové a staré nemovitosti a lišil se také podle regionu. Od počátku roku 2009 do konce roku 2012 klesly ceny nových bytů v Praze o 7,8 %..."

V případě, že Vás myšlenka využit tohoto trendu zaujala jistě oceníte simulaci výpočtu úvěru v hypoteční kalkulačce. Při výběru mějte na paměti nedávnou situaci v Čechách, zejména záplavy výrazně snížily hodnotu bytu či domu v některých lokalitách. Rovněž poslední dobou mají na cenu-hodnotu, resp. prodejnost nemovitosti vliv i místa rasových nepokojů. Jak tato momentální nálada ve společnosti ovlivní rozhodování o vhodnosti koupě nemovitosti ponechám na každém z Vás osobně.

123

Č.

Položka

Závada

Kategorie závady

Návrh opatření

Výskyt

Odhad nákladů

1

Rozvody vody

Rozvody teplé a studené vody v původním stavu

Nutná rekonstrukce

Provedení nových rozvodů (stoupaček)

140bm

120 000,-

2

Rozvody kanalizace

Rozvody kanalizace v původním stavu

Nutná rekonstrukce

Provedení nových rozvodů (stoupaček)

60bm

60 000,-

3

Rozvody topení

Rozvody topení v původním stavu

Nutná rekonstrukce

Provedení nových rozvodů (stoupaček)

140bm

120 000,-


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.