Jak zabezpečit prostory v objektech družstev a SVJ?

Mezi nejčastější problémy dnes patří zamezení přístupu do společných prostor. Patří sem především střechy, hlavní uzávěry vody a elektrické rozvaděče.

Jak zabezpečit prostory v objektech družstev a SVJ?

Jsou to místa kde se může pohybovat oprávněná osoba na základě vlastnické smlouvy nebo smlouvy o pronájmu ale nesmí se tam dostat osoba která nemá v rámci objektu žádný smluvní vztah. Tohoto lze dnes docílit například mechanickými zábranými prostředky (mříže, visací zámky, vložky FAB) nebo elektronickou kontrolou vstupu (el. otvírače, elektromotorické a elektromechanické zámky, čtečky identifikátorů). Jak ale kontrolovat prostory kam má za určitých okolností přístup majitel nebo pronajímatel bytu jako jsou elektrické rozvaděče, hlavní uzávěry vody a prostupy na střechu?

Pro tento účel jsme pro Vás na trhu vybrali speciální GSM modul

Tento GSM modul má malé rozměry tak aby se mohl umístit všude tam kde se dnes používá visací zámek, lze přichytit karabinou, plastovými stahovacími pásky nebo přilepit na samolepící suchý zip. Toto zařízení je napájeno ze dvou lithiových tužkových baterií na které vydrží dle nastavení v provozu až 1 rok! Uvnitř tohoto modulu je náklonové čidlo, magnetický spínač (pro externí magnetický kontakt) a teploměr. Zařízení se ovládá pomocí bezdrátové klíčenky (tlačítka hlídej/nehlídej) nebo pomocí SMS. V případě náklonu, oddálení od permanentního magnetu nebo zvýšení/snížení teploty dojde k probuzení zařízení a zaslání SMS nebo volání až na 4 přednastavená telefonní čísla.

Příklady použití:

  • hlídání neoprávněného otevírání garážových vrat (aktivace náklonem)
  • počítání průjezdů vraty (aktivace náklonem)
  • hlídání průchodu světlíkem na střechu budovy (aktivace oddálením od magnetu nebo náklonem)
  • hlídání průchodu do prostorů s hlavním uzávěrem TUV/SV (aktivace oddálením od magnetu nebo náklonem)
  • hlídání úniku TUV v prostoru stoupačky nebo hlavního uzávěru (aktivace nárůstem teploty)
  • hlídání vozíku s materiálem (aktivace náklonem)
  • hlídání otevření dvířek elektrického rozvaděče (aktivace oddálením od magnetu)
  • hlídání odloženého kola (aktivace náklonem)
  • hlídání využití nouzového otevření vrat pomocí řetězu (aktivace oddálením od magnetu nebo náklonem)

obrázek

Problematika prostor

Prostory které hlídáme pomocí tohoto GSM modulu mají často tu vlastnost že je nelze úplně znepřístupnit. V případě požáru je nutné umožnit přístup na střechu jako alternativní únikovou cestu. Pokud máte v objektu havárii vody je někdy rychlejší umožnit uzavření hlavního uzávěru vody v budově než hledat příslušný uzávěr stoupačky. V případě elektrického rozvaděče může být důvod hlídání opačný, v garážích nechcete nechávat volně přístupné zásuvky z důvodu neoprávněného použití například pro dobíjení elektromobilů. Rozvaděč kde máte vypnuté jištění těchto zásuvek můžete mít pod kontrolou díky GSM modulu. Každý objekt je něčím specifický a proto je díky tomuto GSM modulu který je vyvíjen a vyráběn v ČR možné zabezpečit různé prostory nebo objekty.

V případě že máte o tento produkt zájem navštivte stránky https://homeconnect.cz/

Pro další dotazy nebo připomínky nám můžete zadat dotaz na našem Help-Desku https://support.homeconnect.cz/

Zdroj foto: Home Connect


sousedé.cz - Umíme toho mnohem více:

Umíme vám vytvořit digitální verzi vašeho SVJ/ BD pro komunikaci, hlídání KN, online hlasování, hlídání exekucí a insolvencí, ukládání dokumentů atd. Pro bezplatnou ukázku nás neváhejte kontaktovat.

Nabízíme vám také tržiště dodavatelů, odborný magazín, právní poradenství, profesionální předsednictví, vzdělávání i vydáváme bezplatný newsletter pro výbory SVJ/BD k jehož odběru se můžete přihlásit.


Mohlo by vás zajímat

Návod na připojení nemovitosti k optické síti dle zákona č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací

Návod na připojení nemovitosti k optické síti dle zákona č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací

V dnešní digitální éře se kvalitní a rychlé internetové připojení stalo základním požadavkem nejen domácností. Na zavedení sítě elektronických komunikací by tak měl myslet každý, kdo se chystá stavět nebo rekonstruovat. Jedině tak si zajistí pohodlí vysokorychlostního připojení, vyhne se do budoucna zbytečným nákladům a zároveň zhodnotí danou nemovitost.